Zadovoljna.si
(Slika je simbolična.)

Novice

Med napadom lakote s kladivom ubila mamo

Z.M.
16. 03. 2011 14.55
2

24-letna Elena, ki trpi za bulimijo, je v napadu lakote mami poskušala ukrasti bančno kartico, da bi šla po hrano. Še preden bi ji mama to lahko preprečila, jo je s kladivom hladnokrvno ubila.

(Slika je simbolična.)
(Slika je simbolična.) FOTO: iStockphoto

24-letna Elena, ki je s 36 kilogrami videti kot najstnica, je zaradi večletnega boja z bulimijo, le še bleda senca same sebe. Bolezen je pustila sledi na njenem utrujenem telesu, preganja pa jo tudi grozljivo jutro, ko je s kladivom pokončala svojo 54-letno mamo Olgo. Elena se je tisto jutro zgodaj zbudila, saj si je neznansko želela jesti, zato je tiho vstopila v spalnico, saj je vedela, da njena mama bančno kartico skriva pod svojo blazino. Preden bi se mama lahko začela upirati, je ubogo žensko s kladivom udarila po glavi, nato čeznjo položila plastično vrečko in jo hladnokrvno ubila. "Bila sem obsedena, želela sem le jesti,“ se dogodka spominja Elena.

Ubijala, da bi se prenajedala
S kartico je 24-letnica pobegnila, naslednjih nekaj tednov živela v hotelih in se skrivala pred policijo. Ko so slednji odkrili truplo umorjene mame, so Eleno aretirali, našli so jo v hotelski sobi z ogromnimi količinami hrane. "Vse, kar sem po umoru počela, je nakupovala, jedla in bruhala,“ je sodniku povedala Elena. Zgodba Elenine družine se je tako končala tragično, čeprav se je začela čisto drugače. Elena je s starši v Nemčijo prišla iz Sibirije, preskočila tretji razred in se uspešno vpisala na gimnazijo, nato pa se ji je sesul svet. Izvedela je, da moški, ki ga je imela za očeta, ni njen biološki starš. "To mi je spodneslo tla pod nogami,“ je priznala sodniku. Po tem je pustila šolo, živela od socialne podpore, malo preden je umorila svojo lastno mamo, pa je prostovoljno zapustila tudi zdravljenje zaradi bulimije.

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 577