Zadovoljna.si
S poljubi je najprej narisala legendarno Marilyn Monroe.

Novice

Marilyn je narisala s poljubi

Z.B.
09. 07. 2011 10.07
9

Natalie Irish iz Houstona v Texasu je umetnica, ki pri slikanju ne uporablja čopiča, temveč svoje ustnice. Naliči se z običajno šminko, nato pa jo mojstrsko prenese na slikarsko podlago. Njena posebnost so portreti, s svojimi deli pa je v umetniških krogih vzbudila že veliko pozornosti. Njena ustvarjalna pot se je začela v srednji šoli, ko je začela slikati z blazinicami prstov.

S poljubi je najprej narisala legendarno Marilyn Monroe.
S poljubi je najprej narisala legendarno Marilyn Monroe.FOTO: YouTube

"Slikala sem, vendar nisem tega pristopa jemala kot svojega načina izražanja, saj je kar nekaj umetnikov, ki ustvarjajo s prsti. Potem pa sem se nekega večera odpravljala ven, na ustnice sem nanesla šminko, odvečno šminko pa sem poskusila odstraniti tako, da sem ustnice prislonila na papir. In tako je nastala zamisel, da bi slikala z ustnicami," je medijem zaupala Natalie Irish, ki za razliko od svojih kolegov umetnikov barv ne nanaša s čopičem, temveč z ustnicami. Po nekaj mesecih eksperimentiranja se je odločila ustvariti svoje prvo umetniško delo – portret legendarne Marilyn Monroe. "Porabila sem kar nekaj šmink, moje ustnice pa so bile precej utrujene, ko sem končala portret, ki sem ga ustvarila s poljubi. Bolele so me tudi oči, saj sem se ves čas morala oddaljevati od platna in približevati," je še pojasnila umetnica. Za slikarstvo se je Natalie začela zanimati že kot otrok. Na številnih umetniških tekmovanjih je pobrala glavne nagrade, navduševala pa je tudi zahtevne ljubitelje umetnosti. Prvo nagrado je osvojila, ko ji je bilo komaj pet let.
 

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561