Zadovoljna.si
image (28)

Novice

Pippo in Kate so grdo zlorabili

Z.M.
18. 07. 2011 16.22
13

Vojvodinja Catherine in njena sestra Pippa sta menda redno uporabljeni imeni na internetnih straneh, na katerih promovirajo anoreksijo in bulimijo. Izjemno vitki dekleti navajajo kot navdih za prehrambene motnje in sporni odnos do hrane. Kate in Pippa sta se tako pridružili Victorii Beckham ter dvojčicama Olsen, katerih javne podobe izkoriščajo za promocijo anoreksije in bulimije.

Forumi, ki poveličujejo pretirano vitkost in nezdrav odnos do hrane, so navdušeni nad postavama sester Middleton in ju redno omenjajo kot navdih za vsa dekleta, ki želijo postati vitka s pomočjo anoreksije in bulimije. Catherine in Pippa predstavljata vzor vsem mladim deklicam, ki sanjajo o tem, da bodo postale princeske, in ravno zato je omenjanje njunih imen v povezavi s prehrambenima motnjama skrb vzbujajoče. "Slike shujšanih sester se bodo dotaknile deklic, ki še niso vstopile v najstniška leta, in posledice so lahko katastrofalne," je prepričana Jill M. Pollack iz centra za študij anoreksije in bulimije.

Nezdrave "estradne" princese

Trend nastajanja internetnih strani, ki promovirajo pretirano vitkost, je zastrašujoč, še bolj sporno je, da na njih uporabljajo fotografije "nezdravih" podob zvezdnic, kot so Victoria Beckham, dvojčici Olsen in zdaj še sestri Middleton, ugotavljajo britanski mediji. Britanski dvor skrbi, da se ne bo ponovila zgodba princese Diane, ki je javno priznala, da se bori z bulimijo. Tragično bi bilo, če bi po njeni poti šla tudi vojvodinja Kate in dovolila, da se njena javna podoba trži v nezdrave namene.

Anoreksija in bulimija sta eni najbolj nevarnih bolezni sodobnega sveta, letno pa jima podleže vedno več mladostnikov. Se vam zdi, da imajo velik vpliv na to tudi mediji? Svoje mnenje lahko izrazite na našem forumu, ali Facebook profilu.

Ste se nam že pridružili na Facebooku? To lahko storite s klikom na

  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 582