Zadovoljna.si
image (28)

Novice

Preko Facebooka sporočila, da se bo ubila

Z.K.
06. 01. 2011 09.16
4

42-letna Angležinja je preko socialnega omrežja Facebook sporočila, da namerava storiti samomor, spletni prijatelji pa so jo ob tem zasmehovali.

Nihče ji ni pomagal

Simone Back je v svojem statusu na socialnem omrežju Facebook objavila, da se poslavlja, saj je zaužila veliko količino tablet in ne bo več dolgo med živimi. Spletni prijatelji so jo zasipali z negativnimi komentarji, češ da je lažnivka. 17 ur zatem je policija vdrla v Simonino stanovanje v Brightonu, kjer so našli njeno truplo.

Simone ni prvi tovrstni primer

Mati preminule Simone se sprašuje, kako ni nihče od njenih prijateljev, ki so takrat sporočilo videli, ukrepal in preprečil najhujšega. "Če bi le ena oseba vstala od računalnika in ji priskočila na pomoč, bi bila Simone danes še med nami," zgroženo pove Simonina mama. Sicer pa to ni prvi primer, ko je oseba preko Facebooka objavila, da bo storila samomor. Lansko leto je javnost šokirala smrt študentke, ki je objavila, da se bo vrgla z mosta. Nihče se ni zganil, dokler niso njenega trupla našli v reki.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561