Zadovoljna.si
Minal je po čudežu preživel strmoglavljenje.

Novice

Tri dni taval po pragozdu in pil lastni urin

Z.M.
10. 09. 2011 10.37
19

35-letni Minor Vidal je edini preživel strmoglavljenje letala, v katerem je umrlo osem ljudi. Ko se je izvlekel iz ruševin letala, je tri dni taval po gozdu, za preživetje pa je pil celo lastni urin. Reševalci niso mogli verjeti, ko so ga našli sicer povsem izmučenega, a živega ob reki sredi deževnega pragozda.

Minal je po čudežu preživel strmoglavljenje.
Minal je po čudežu preživel strmoglavljenje.FOTO: Reuters

35-letni bolivijski trgovec Minor Vidal, ki je skupaj z osmimi ostalimi potniki potoval iz Santa Cruza do Fairchilda na letalski miting, je edini preživel strmoglavljenje letala. Ko je prišel k zavesti, se je 15 ur po strmoglavljenju izvlekel iz ruševin letala in ugotovil, da je edini preživel, zato je odtaval po pomoč v deževni pragozd. Po treh dneh blodenja so ga našli reševalci in ga odpeljali na varno. Zaupal jim je, da je vmes pil celo lastni urin in do konca ni verjel, da bo preživel.

Reševalci so bili presrečni, ko so ga našli.
Reševalci so bili presrečni, ko so ga našli.FOTO: Reuters

Preživel po čudežu

Let nesrečne posadke bi moral trajati le 90 minut, nekje pri Trindadu pa je izginil iz radarjev, zato so takoj vsi pomislili na najhujše. Na teren so poslali reševalce, ki so naslednji dan našli letalo, ko so ga našli, pa so ugotovili, da osem potnikov nesreče ni preživelo, manjkal pa je Minor Vidal, zato so začeli z obširno iskalno akcijo. Našli so ga povsem izčrpanega, ko jih je zagledal, pa je padel na kolena in se začel zahvaljevati bogu. "Povedali smo mu, da ga družina že težko pričakuje," je za ABC povedal vodja reševalcev David Bustos. Vidal, oče dveh otrok, je imel neznansko srečo, saj jo je odnesel le s poškodbami glave in nekaj zlomljenimi rebri.

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604