Zadovoljna.si
Zaradi prezaposlenosti in stresa se redko zavemo okusa hrane.

Novice

Tako zaposleni, da hrane niti ne okusimo

Z.S.
21. 05. 2012 15.27
0

Ljudje izgubljamo stik s svojimi brbončicami, ki skrbijo za prepoznavanje različnih okusov, zaradi prezaposlenosti, trdi ena izmed raziskav. Kar 60 odstotkov ljudi, ki so sodelovali v raziskavi, redko zazna okus hrane, medtem ko jih 79 odstotkov vprašanih ne loči med klasičnimi okusi živil.

Zaradi prezaposlenosti in stresa se redko zavemo okusa hrane.
Zaradi prezaposlenosti in stresa se redko zavemo okusa hrane.FOTO: iStockphoto

Redko okusimo, kaj smo zaužili

Veliko hrane naj bi človek zaužil pod pritiskom vsakodnevnih nalog ali službenih obveznosti, zato ni prav nič čudnega, da je okus obroka postal skoraj nepomemben. Samo 13 odstotkov ljudi, ki so sodelovali v raziskavi, si kosilo privošči zunaj pisarne ali delovnega prostora. Psiholog David Lewis je ob raziskavi povedal, da se Velika Britanija lahko pohvali z velikim obsegom hrane in raznolikimi okusi, kljub vsemu pa zanimanje ljudi za nove različice hrane upada. "Dvomim, da smo že bili deležni tako bogatih kombinacij hrane in okusov, ki so nam na voljo, vendar ne občutimo, kaj smo zaužili, kar ni le sramota, ampak resnična izguba okusa. Naše navade dokazujejo, da hrano uživamo kot sredstvo za polnjenje telesa in skoraj nikoli ali le redko okusimo, kaj smo zaužili."

Spremljajte nas na Facebooku

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604