Zadovoljna.si
Zdravstveno stanje Jurija Zrneca se do danes še ni izboljšalo.

Novice

Zdravstveno stanje Jurija Zrneca se ne izboljšuje

Z.M.
06. 12. 2011 10.15
72

Pred dnevi smo poročali o tem, da so priljubljenega slovenskega igralca Jurija Zrneca sprejeli v ljubljanski klinični center, kjer se zdravi zaradi pljučne embolije. Danes, nekaj dni pozneje, spodbudnih novic o zdravstvenem stanju še vedno ni. Nekateri slovenski mediji, ki se sklicujejo na neimenovane vire, pa trdijo, da je njegovo stanje zelo resno. Do izboljšanja naj še ne bi prišlo.

Zdravstveno stanje Jurija Zrneca se do danes še ni izboljšalo.
Zdravstveno stanje Jurija Zrneca se do danes še ni izboljšalo.FOTO: Miro Majcen

33-letni igralec Jurij Zrnec, ki so ga v ponedeljek sprejeli v ljubljanski klinični center, potem ko je zaradi slabega počutja obiskal osebnega zdravnika, naj bi bil še vedno v izredno slabem zdravstvenem stanju. V bolnišnico so ga sprejeli zaradi pljučne embolije, čeprav so nekateri mediji poročali, da naj bi doživel tudi lažji srčni napad, pa so predstavniki za stike z javnostmi v ljubljanski Drami, kjer je Zrnec zaposlen, to takoj zanikali. Do danes se njegovo zdravstveno stanje menda ni izboljšalo, v Drami pa nadaljnjih izjav o tem ne dajejo.

Kaj je pljučna embolija?

Pljučna embolija (PE) je zapora pljučne arterije, ki jo najpogosteje povzročijo strdki. Ti po krvi pripotujejo iz globokih ven spodnjih okončin in male medenice. Strdek se zagozdi v križišču vej pljučne arterije ali tam, kjer se premer žile zmanjša na velikost premera strdka ter delno ali popolnoma zamaši pljučno arterijo in krvi prepreči pot v pljuča. To povzroči različne bolezenske spremembe, ki jih opazujemo na dihalih in obtočilih. Običajno se pljučna embolija pojavlja pri ljudeh, starejših od 60 let, zadnje čase pa vedno bolj pogosto zanjo zbolevajo tudi mladi.

 

KOMENTARJI (72)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604