Kombuča slovi kot starodavno ljudsko zdravilo, ki so ga poznale že naše babice. Gre za posebno gobo, iz katere danes pridobivajo napitek, ki je vse bolj priljubljen zaradi številnih pozitivnih učinkov. Med ljudmi že dolgo časa slovi kot pravi »eliksir zdravja«, saj ji pripisujejo marsikaj, od tega, da pomaga pri depresiji, anksioznosti, zmanjševanju stresa, podaljševala naj bi celo življenje. Napitek, ki je v zadnjem času močno pridobil na priljubljenosti, ima zagotovo številne pozitivne učinke tako na počutje kot na telo.
Kakšen vpliv ima kombuča?
Bogata z antioksidanti
Antioksidanti so odlična pomoč v borbi proti škodljivim prostim radikalom, zato jih naše telo nujno potrebuje, da zaščiti svoje celice. Kombuča vsebuje ogromno antioksidantov, s katerimi pomaga telesu, hkrati pa so antioksidanti pomembni tudi, če si želite bolj zdravo, čvrsto in elastično kožo.
Krepi imunski sistem
Osnovna naloga imunskega sistema je, da vas ščiti pred mikrobi, ki jih vsakodnevno vdihujete, uživate s hrano ali vnašate z umazanimi rokami, zato je izjemno pomembno, da krepite imunsko odpornost. Obstaja veliko načinov, s katerimi lahko poskrbite za dvig svoje odpornosti in eden od njih je zagotovo tudi uživanje napitka iz kombuče.
Spodbuja prebavo in vsebuje dobre probiotike
Sodobni življenjski slog je pogosto krivec za nabiranje odvečnih kilogramov in maščobnih blazinic, kar lahko vodi tudi v številne zdravstvene težave. Kombuča naj bi pomagala tudi pri zmanjševanju telesne teže, saj spodbudno deluje na presnovo in obnavlja naravno mikrofloro v želodcu (na primer po jemanju antibiotikov), medtem ko je na daljnem vzhodu priznana tudi kot sredstvo za lajšanje želodčnih težav. Bogata je predvsem s probiotiki, kot so laktobacili, ki so poznani po tem, da blogodejno delujejo na prebavni trakt, pomagajo črevesju in varujejo steno prebavil.
Kako nastane kombuča?
Kombuča je napitek, ki nastane s pomočjo pravega čaja, veliko proizvajalcev pa jo pasterizira in s tem deaktivira encime ter uniči večji del mikroorganizmov. BeLife kombuča je nepasterizirana, zato ohrani vse pomembne snovi in žive organizme, saj jo izdelujejo po tradicionalni metodi.
Priprava najboljše kombuče
Kombuči pravijo tudi živa pijača, saj ni pasterizirana in dobro deluje na vsesplošno počutje. Pot do dobrega počutja oziroma prave kombuče pa se začne s kuho sladkanega pravega čaja (zeleni in črni čaj) in nadaljuje v fermentacijski sobi, kjer se odvija fermentacija. Po prvi fazi se nadaljuje kuhanje čaja, okusov, vse skupaj pa se doda k osnovi iz prve faze oziroma fermentiranemu čaju. Sledi karbonizacija napitka, ki je pripravljen za stekleničenje, saj se BeLife kombuča vedno polni v stekleno embalažo.
Vsak dan se odločite za dobro počutje
Pitje kombuče pripomore k izboljšanju počutja, krepi imunski sistem ... Zato si jo privoščite brez slabe vesti in ob tem uživajte še v odličnem okusu. Potencial BeLife kombuče so prepoznali tudi v četrti sezoni projekta Štartaj Slovenija, kjer je postala HIT produkt 2019, kar niti ni presenetljivo, glede na to, da gre za 100-odstotno naravno gazirano pijačo, ki se zaradi prisotne aktivne kombuča kulture, bogate s kvasovkami in bakterijami, spremeni v poživljajoč in gaziran napitek.
Sponzorirana objava