Zadovoljna.si
November 2002

Novice

1001 obraz Michaela Jacksona

N. V.
26. 06. 2009 19.30
17

50-letni kralj popa se je rodil kot črnec in umrl kot belec. Verjetno nikoli ne bomo vedeli, kolikokrat je bilo njegovo telo pod skalpeli lepotnih kirurgov.

Oče mu je rekel, da je grd

Je bil za njegove številne lepotne operacije kriv oče, ki naj bi mu govoril, da je grd? Michael je bil sedmi od devetih otrok in daleč najbolj nadarjen pevec in plesalec.

Zdi se, da je naredil prav vse, da ne bi odrastel, vendar pa je tudi on postal 50-letnik, ki je imel postavo koščenega najstnika. Vse je naredil tudi za to, da bi bil lep in bel. Pevec sicer res nikoli ni bil izrazito temne polti, vendar je v začetku 80. let njegova koža začela nenormalno in opazno bledeti. Jackson naj bi si kožo pobelil po celem telesu. Sam je sicer trdil, da so mu postavili diagnozo vitiligo – izguba pigmentacije. Imel naj bi tudi lupus, bolezen, ki se lahko odraža na koži, postal pa je tudi občutljiv na svetlobo. Od tod tudi razlog, zakaj se nikoli ni ločil od temnih sončnih očal.

Je bil res grd? Fotografija je nastala junija 1974.
Je bil res grd? Fotografija je nastala junija 1974.FOTO: Reuters

Nešteto popravkov nosu

Beljenju telesa so sledile številne druge lepotne operacije. Že leta 1990 so mu zdravniki opravili prvo preoblikovanje nosu in presaditev tkiva. Lepotni kirurgi so mu 'polepšali' tudi čelo, mu popolnoma preoblikovali ustnice in povečali ličnice. Vse te operacije so vedno bolj iznakazile njegov obraz, ki ga je skrival za masko. Njegov videz je bil srhljiv in večini se je po vsaki novi operaciji zdel bolj grozen. Zadnja leta se je skrival za velikimi sončnimi očali in za masko, ki jo je nosil na obrazu. Ko je ni imel, se je videlo, da njegov obraz skorajda razpada.
Ničkolikokrat si je popravil nos in ob zadnji operaciji so mu vanj vsadili celo del ušesnega hrustanca, tako mu je manjkal spodnji del levega uhlja, kar se je videlo tudi na eni izmed zadnjih fotografij.

V začetku letošnjega leta je Michael Jakcson zaradi akutnega vnetja moral ostati v bolnišnici, saj mu antibiotiki niso več pomagali. Morali so mu operirati in rekonstruirati nos. Še pred tem so mu prav tako operirali nos, in sicer zato, da je lažje dihal.

Imel je nešteto operacij nosu. November 2002.
Imel je nešteto operacij nosu. November 2002.FOTO: Reuters

Je imel kožnega raka?

Letos maja so mediji poročali, da naj bi imel pevec tudi kožnega raka, kar niti ne bi bilo čudno, glede na njegovo beljenje kože. Glede na to, da je načrtoval turnerjo, je bolezen zanikal z besedami: "Zdrav sem kot riba!" Ta trditev je bila na žalost lažna in Michael Jakcson je danes zaradi zastoja srca umrl.

Zanj bi torej poleg tega, da je bil kralj popa, lahko rekli tudi, da je bil kralj lepotnih operacij. Kljub njegovi slavi pa ga raje ne posnemajte. Saj veste, vsak je lahko naravno lep.

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561