Zadovoljna.si
Zdrave konice so predpogoj za dobro frizuro.

Novice

Kakšne bomo nosile v letu 2009?

Saša Osolnik
11. 01. 2009 18.57
0

Letošnjo sezono prevladuje trend naravnih las, pa naj gre za barvo ali obliko frizure. Zato se ne skrivajte pod barvno čelado. Najbolj modne bodo prav tiste, ki bodo ostale naravne!

Mobilni paviljjon
Mobilni paviljjon FOTO: Reuters


Barva

Modne smernice v letu 2009 narekujejo barve las, ki so skoraj identične vaši osnovni barvi. Platinasto blond, kričeče rdeča ali črna so črtane s seznama, zato z njimi raje ne pretiravajte. Lasje morajo izgledati naravno in se ujemati z barvo obrvi ter tenom kože. Toplejši odtenki vas bodo pomladili in osvežili, medtem ko imajo pepelnati toni ravno nasproten učinek in vas lahko postarajo. Prameni pridejo v poštev le pri blond in svetlo rjavih odtenkih, vse druge barve pa bodo delovale boljše le v enem odtenku.



Dolžina


Od deško kratkih, preko bob frizur pa vse do dolgih las. Z dolžino preprosto ne morete zgrešiti. Svetujemo pa vam, da se izognete ostrim linijam, saj te delujejo nenaravno.


Bob frizura


Poznamo jo iz tridesetih in štiridesetih let minulega stoletja. Lahko jo nosimo kot zelo kratko pričesko, ki sega do lic, ali pa v nekoliko daljši različici, kjer se lasje dotikajo ključnice. Lahko so resasti in mehkih linij, skodrani ali ravni. Odločitev je vaša.

Nad kratko pričesko so se navdušile mnoge zvezdnice, kot so Rihanna, Paris Hilton in Victoria Beckham.












'Natural look'


Resasto pristriženi lasje ter naravna barva predstavljata najbolj priljubljeni trend letošnjega leta. Frizura deluje kot da ste ravnokar vstali iz postelje. Primerna je za vsakodnevno potepanje po mestu, dobra novica pa je, da zanjo ne boste preživeli veliko časa v kopalnici. Tovrstna frizura vas bo pomladila in naredila prisrčno zapeljive.


Natalija Osolnik
Natalija Osolnik FOTO: osebni arhiv



Amy Winehouse frizura


Zelo priljubljen trend je frizura britanske pevke, ki spominja na ogromno gnezdo. Lase razdelite na dva dela, zgornjega natupirajte z glavnikom in spnite. Če imate dolge lase, lak in nekoliko potrpljenja, je to idealna priložnost, da si omislite spremembo.


Čop ali zvitek


Lase preprosto spnite v čop, pri tem pa las ne razčešite. Lepši in bolj naravni učinek boste dosegle, če namesto glavnika uporabite kar prste rok. Naj vam ob obrazu ostane pozabljen pramen ali dva, kar vas bo naredilo še zapeljivejše. Če želite obstojno pričesko, uporabite lak za lase, ki jih bo utrdil in razelektril.








Lasni nakit


Še vedno se lahko zanesete na obroče, s katerimi si lahko pomagate tudi, če lasje niso sveže umiti. Modnejši so tanki, lahko pa jih nosite tudi po več hkrati. Sponke so pisane ali pa povsem običajne. Za večerne izhode si omislite take s kristalčki ali različnimi vzorčki. Gumice naj bodo čimbolj naravne, predvsem pa pazite da niso pretesne, saj lahko pri odstranitvi potrgajo nekaj las. Izogibajte se takim, ki imajo nalepljene umetne lase, saj nikakor ne želite izgledati, kot da nosite ceneno lasuljo. Tudi prameni, ki se zapnejo v lase, letos ne pridejo v poštev.


Naj bodo zdravi


Vsekakor velja poudariti, da vsaka frizura lahko izgleda lepa le na zdravih in negovanih laseh. Zato si ne bojte postriči razcepljenih konic, saj jih boste s tem okrepile in pomagale preprečiti prekomerno izpadanje las. Prav tako ne pozabite na vlažilne maske in balzame, ki bodo suhim lasem povrnile prožnost in lesk. Na trgu obstaja veliko izdelkov, namenjenim intenzivni negi, zato si vzemite čas in raziščite, kaj vaši lasje resnično potrebujejo.

Zdrave konice so predpogoj za dobro frizuro.
Zdrave konice so predpogoj za dobro frizuro.FOTO: iStockphoto


  • MERCATOR zivalice
  • ŽAN
  • ŽIGA
  • ROK
  • VESNA
  • SAŠA
  • BRUNO
  • LIZA

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 577