Botaniki, umetniki in zdravniki so se skozi zgodovino spraševali o poreklu in poslanstvu tartufa. So pa v deželi kulinarike te grdobe z božanskim okusom od nekdaj veljale za nekaj posebnega. Gastronomi so jih častili kot hrano bogov, in ravno zaradi tega smo jih v ekipi Zadovoljna.si uvrstile v svoj recept. Ker smo znane po tem, da živimo zdravo, je bil tartuf pravi izbor, saj vsebuje vodo, proteine, fosfor, natrij, kalij, magnezij, kalcij, žveplo in železo. Barvo, okus in vonj povzame od drevesa, v bližini katerega raste. Med ljudmi so mnenja o čudežnih učinkovinah tartufov deljena. Celo strokovnjaki pa priznavajo, da gomolj tartufa vsebuje določene substance, ki vplivajo na moško spolno moč in raznežijo marsikatero žensko dušo.
Tartuf je gomolj sreče. Težko ga je najti, a ko ti enkrat uspe, je zadovoljstvo zagotovljeno.
Odločilni so bili tartufi
Izdajamo vam skrivnostni recept za pražen krompir s tartufi, ki je prepričal tudi strogo komisijo na dnevih kulinarike in vina v Kranjski Gori. Ker smo tudi same kuhale za 30 ljudi, je tudi recept napisan za tako število lačnih ust.
Sestavine:
10 kg kuhanega krompirja
5 velikih belih čebul
3 tartufi
1,5 dcl maščobe
sol in bel poper
Postopek:
V velikem loncu segrejemo olje in dodamo na lističe zrezano čebulo. Na malem ognju mešamo, da rahlo porumeni. Dodamo cele krompirje in jih s tlačilko nežno in počasi razkosamo. Solimo, popopramo in po nekaj minutah dodamo še nariban tartuf. Nekoliko pomešamo, pazimo, da se krompir ne spremeni v krompirjevo kašo (da ni 'pocast'). Na koncu, preden mojstrovino serviramo, poskrbimo za tartufino dekoracijo. Za boljši okus, lepši videz in nepozabne užitke. Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV