Sodeč po raziskavi opravljeni pri American Chemical Society, ki je lansko leto raziskovala učinke tekile na raven glukoze v krvi, naj bi sladkor v rastlini, iz katere izdelujejo tekilo, pomagal znižati krvni sladkor.
Sladkorji, ki se nahajajo v rastlini imenovani agava in je ne smemo zamenjati z agavinim sirupom, niso prebavljivi in zaradi tega ne zvišujejo krvnega sladkorja.
Tekom študije so raziskovalci odkrili, da so miši, ki jim je bila dodeljena klasična dieta in so pile vodo z dodano agavo, na koncu pojedle manj in imele nižji krvni sladkor kot miši, ki niso zaužile agave. To pa ni vse. Miši, ki so uživale agavo so začele producirati tudi hormone imenovale GLP-1, ki ustvarjajo občutek sitosti in inzulin. Zaradi tega raziskovalci verjamejo, da je agava priporočljiva za ljudi z diabetesom tipa 2 in za tiste, ki imajo težave s prekomerno težo.
To seveda ne pomeni, da morate sedaj začeti vsak dan piti tekilo in gin, si jo pa lahko občasno privoščite kakšen kozarček brez slabe vesti.
KOMENTARJI (1)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV