
Mleko in mlečni izdelki vsebujejo veliko hranilnih snovi, med drugim beljakovine, lahko prebavljive maščobe, minerale, lipide ter vitamina A in D. Ovčje mleko je tako v primerjavi s kravjim mlekom bogatejše z beljakovinami, medtem ko ima kozje mleko podobno sestavo kravjemu mleku, vendar se za razliko od zadnjega hitreje prebavi, absorbira v telo in ne vsebuje folne kisline. Tudi sojino mleko je lahko prebavljivo, bogato z beljakovinami, ogljikovimi hidrati, kakovostnimi maščobami in brez holesterola. Je odličen napitek za ljudi, ki laktoze ne prenašajo najboljše in imajo težave s prebavo. Riževo mleko se je izkazalo kot najmanj alergeno ter ne vsebuje nasičene maščobe in holesterola, medtem ko ovseno mleko pripomore k zniževanju maščobe in holesterola v krvi.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV