Zadovoljna.si
Imitacija Slavoj Žižek - 27

Novice

Slakonja je ostal brez besed!

U.S.
14. 11. 2013 08.16
45

Da je mojster improvizacije, je Klemen Slakonja dokazal že večkrat. Zdi se, da se znajde v vsaki vlogi, ki si jo zastavi. Njegov obraz je neverjeten - transformira se v katerokoli javno osebnost, s pomočjo odličnih stilistov in vizažistov pa je na koncu na las podoben imitiranemu liku. Vse to ga dela edinstvenega, poleg tega ga kamera obožuje, kot je pred leti televizijca Lada Bizovičarja, ki se je pred kamero povsem 'razgalil' in gledalcem ponudil vse, kar je imel, po drugi strani pa je, ko so kamere ugasnile, svojo zasebnost skrbno čuval zase. Zdaj enako počne Slakonja, ki svojo družino, ki si jo je ustvaril z igralko Mojco Fatur, in vse, kar je povezano z njo, skriva pred radovedno javnostjo.

Klemen Slakonja kot Slavoj Žižek. "Neverjeten, enkraten, perfekten," so besede, s katerimi so ga opisali gledalci po ogledu imitacije The Perverted Dance (Cut The Balls).
Klemen Slakonja kot Slavoj Žižek. "Neverjeten, enkraten, perfekten," so besede, s katerimi so ga opisali gledalci po ogledu imitacije The Perverted Dance (Cut The Balls).FOTO: KIT
S Klemnom Slakonjo smo se pogovarjali o napornih pripravah, ki jih ima pred vsako oddajo Je Bella Cesta, o izjemni imitacijah, s katerimi vsakič znova navduši, in še bi se o čem, a kaj ko vsakič znova, ko besede nanese na kaj drugega kot posel, Klemen preprosto utihne. Svojo zasebnost želi zadržati zase, saj se mu zdi povsem nepotrebno, da bi jo delil z mediji. Enako je pred leti počel priljubljeni voditelj Lado Bizovičar, ki je svojo ljubezensko pravljico s Katarino Čas živel daleč stran od vedno radovedne sedme sile. Zdaj se mnogi novinarji radi pošalijo, da ima tudi Slakonja tako imenovani 'Bizovičarjev sindrom'.

Za tabo je nekaj napornih mesecev. Si si v vmesnem času privoščil kakšen oddih ali je bilo ves čas delavno?

Letos je bilo žal bolj malo oddiha.

Kako potekajo snemanja oddaje Je Bella cesta?

Intenzivno. S snemanji smo začeli že mesec pred predvajanjem prve oddaje. Priprava in snemanje skečev, videospotov pač vzame veliko časa.

Igralka Mojca Fatur , s katero si je Klemen ustvaril družino, mu ves čas stoji ob strani in je njegova največja oboževalka.
Igralka Mojca Fatur , s katero si je Klemen ustvaril družino, mu ves čas stoji ob strani in je njegova največja oboževalka. FOTO: Miro Majcen
Ponovno navdušuješ z imitacijami. Po kakšnem principu se odločaš, koga boš imitiral? Ali gre za trenutni navdih?

Imitacije so del predpriprav na oddajo, torej lahko nastajajo tudi po več mesecev. Predvsem je pisanje besedil za pesmi zame lahko dolgotrajen proces. So pa tudi takšne, ki se pojavijo po trenutnem navdihu, ki pride glede na aktualno dogajanje.

Kako se lotiš dela za določeno imitacijo? Vse narediš sam?

Osnovna ideja je moja. Največ časa mi vzame prav pisanje besedil. Za Je bello cesto sem nekaj besedil tudi uglasbil. Moja poskusna zajčka sta Bine Bizilj, soscenarist oddaje, in Mojca, ki jo gnjavim doma. Potem svoje zamisli predstavim Martinu Bezjaku, ki naredi aranžma za pesem, režiserju Nikolaju Vodošku pa idejo za videospot, ki ji potem doda piko na i. Tukaj so še usklajevanja s kostumografko, maskerjem in ostalim delom ekipe, skratka - dolgotrajen proces, okrog katerega poskušam držati vse niti v svojih rokah. Sem pa vesel, da sem obkrožen z odlično ekipo.

Katero imitacijo bi ocenil kot najbolj uspešno doslej in zakaj?

Nikoli nisem znal izbrati svoje najljubše imitacije, a po več kot dveh mesecih ukvarjanja z Žižkom, pregledovanja njegovih predavanj, pisanja pesmi, vizualiziranja videospota, mojega prvega koreografiranja mislim, da je "Žižkov" The Perverted Dance (Cut The Balls) moj najuspešnejši imitacijski projekt do zdaj.

Glede na to, da bodo snemanja sedaj potekala v Ljubljani, sedaj lažje usklajuješ delo z družino?

Seveda, zdaj je mnogo lažje.

Danes že nova imitacija

Kaj zabavnega je za nocoj pripravil Slakonja, preverite ob 21.uri na POP TV, vse pretekle oddaje pa si lahko ogledate na VOYO - kjerkoli in kadarkoli.

Je bella cesta - 2. oddaja - 35
Je bella cesta - 2. oddaja - 35FOTO: POP TV

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (45)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604