Zadovoljna.si
Okrevanje v Šmarjeških toplicah - 44

Osvoji lepotno operacijo 2013

Tadeja že okreva v Šmarjeških Toplicah

V.P.
01. 03. 2013 15.17
2

Za Tadejo Casar, 32-letno socialno delavko iz Strehovcev pri Dobrovniku, se je zadnjih deset dni odvilo bliskovito hitro. Ko je izvedela, da je prav ona finalistka akcije Osvoji lepotno operacijo, nam je zaupala, da je prepričana, da se ji bo po operaciji nosu življenje močno spremenilo. Vesela in polna pričakovanj je odšla v Zagreb, kjer so ji na Polikliniki Glumičić-Džepina opravili poseg. Že naslednji dan pa je odpotovala na okrevanje v Termah Šmarješke Toplice, kjer jo je pričakala tudi naša ekipa.

Tadeja ima nov nos - 42
Tadeja ima nov nos - 42 FOTO: Aljoša Kravanja
"Zdravnik mi je rekel, da bom čisto drug človek, da me bo popolnoma spremenil. Spremenil se mi bo obraz, glas, verjamem, da se mi bodo spremenile tudi moje boleče migrene. Življenje bo popolnoma drugačno, res," nam je zaupala Tadeja, ko je izvedela, da je lepotni kirurg dr. Siniša Glumičić med tremi finalistkami za operacijo izbral prav njo. "Pri Tadeji operacija nosu ni potrebna le zaradi videza, temveč tudi zaradi težav z dihanjem. Ima resno deviacijo nosnega pretina in preprosto ne more dihati skozi nos. Čudi me, da je zdržala toliko let brez take operacije," je povedal dr. Glumičić.

Okrevanje v Termah Šmarješke Toplice

Dan po operaciji je Tadeja skupaj z Erikom, nagrajencem portala Moškisvet.com, iz Zagreba odpotovala v Terme Šmarješke Toplice na okrevanje. Po prijaznem sprejemu so ju odpeljali v njuni sobi, kjer bosta okrevala vse do ponedeljka, ko ju bo znova pregledal dr. Siniša Glumičić. Medtem bo zanju skrbelo zdraviliško zdravstveno osebje. Tadejin jedilnik bo med okrevanjem prilagojen njenemu zdravstvenemu stanju. Uživala bo mehko in nekoliko bolj redko hrano, saj zaradi dihanja skozi usta in bolečin težje žveči.

Lepotna operacija 2013 - 36
Lepotna operacija 2013 - 36 FOTO: Aljoša Kravanja
Hrana je pomembna

"Izjemno pomembno je, da je hrana bogato beljakovinska, da ima dovolj proteinskega encima bromelaina, ki je izjemno pomemben za celjenje ran, za kolagen, zato da zmanjšamo edeme, pomembno pa je tudi, da vsebuje dovolj C-vitamina, železa in cinka. Hrana mora pač biti pestra, uravnotežena, raznovrstna, seveda pa tudi prilagojena Tadejinemu počutju," je pojasnila prehranska svetovalka Janja Strašek.

Bogata in dolga zgodovina

Terme Šmarješke Toplice imajo bogato in dolgo zgodovino. Naseljene so bile že v prazgodovini, do konca 18. stoletja pa so bile znane samo domačinom. Na močvirno območje, ob jezerce, ki je nastajalo ob termalnih izvirkih, so prihajali domačini, meščani iz Novega mesta in prebivalci okoliških gradov. Vodnega območja se je dolgo držalo ime Jezerske toplice. Po 2. svetovni vojni so stavbe postopoma obnavljali, zdravilišče prilagajali sodobnejšim turističnim zahtevam in sčasoma zgradili velike odprte termalne bazene. Leta 1956 so toplice postale zdravstvena ustanova kot zdravilišče. Obnovili so hotel, preuredili bazene, park, okolico potoka in ostalo. Leta 1973 so skupaj z Zdraviliščem Dolenjske Toplice prešle pod okrilje tovarne zdravil Krka. S svojo strokovnostjo in bogato ponudbo danes zadovoljujejo še tako zahtevne domače in tuje goste.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 625