Zadovoljna.si
oko

Novice

7-letna deklica joče kamenčke

Z.C.
20. 11. 2011 16.37
10

Kura Nitya je stara sedem let in zadnje tedne se ji iz oči med jokom valijo kamenčki. Strokovnjaki, ki so jo obiskali, še ne znajo pojasniti nenavadnega pojava. Indijka, ki živi v neki vasi nedaleč od Hyderabada, na dan izjoče od 12 do 25 kamenčkov. Za nenavaden pojav je med zdravniki specialisti z vsega sveta ogromno zanimanja, zato stojijo dobesedno v vrsti, da bi jo lahko pregledali.

oko
oko FOTO:

Okulisti, na katere so se obrnili dekličini starši, še niso odkrili vzroka za kamenčke namesto solz, ki se vsak dan valijo iz njenih oči. Kura Nitya vsak dan izjoče od 12 do 25 kamenčkov, pojav pa je sprožil veliko zanimanja med strokovnjaki po vsem svetu. Dekličin dedek Gopal Reddy je povedal, da so se prvi kamenčki pojavili 26. oktobra: "Najprej smo pomislili, da gre za božji dar in smo molili, da bi se to ustavilo." Možakar je tudi pojasnil, da je kamenčke shranil, saj bodo prišli prav med medicinskimi raziskavami. Nitya je povedala, da se zgornji del njenega desnega očesa napihne nekaj minut pred tem, ko se iz njega začnejo izločati kamenčki. Oftalmolog dr. Kalyan Chakaravarthy je izjavil, da je dekličino zdravstveno stanje odlično, za nenavaden pojav pa ni nikakršne logične razlage.

 

 

 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 561