Zadovoljna.si
Pečen krompir

Njam...

Pečen krompir z zeliščno skuto

Ž.B.
06. 09. 2010 18.00
0

Hrustljave polovice krompirja z okusno in osvežilno skuto kot samostojen obrok ali dodatek k jedem.

Pečen krompir
Pečen krompirFOTO: iStockphoto

Potrebujemo:

- 8 srednje velikih krompirjev
- 250 g skute
- sol
- sveža ali suha zelišča (peteršilj, drobnjak, timijan)
- žlica naribanega hrena

Krompir dobro očistimo in ga ne olupimo. Prerežemo ga na pol in položimo na pekač s prerezano stranjo navzgor. Krompir postavimo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 180–200 stopinj. V posodici med tem časom pretlačimo skuto in ji dodamo narezana zelišča ter hren. Vse skupaj dobro premešamo. Po 30 minutah iz pečice vzamemo krompir, ga nadevamo s skuto in postrežemo. Po želji potresemo z naribanim sirom.

Dober tek vam želi ekipa Zadovoljna.si.

UI Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 646