specialiteta

Kdo bo kuhal v novi sezoni MasterChef Slovenija?
Čez dva tedna bo v kuhinjo vstopilo kar 19 amaterskih kuharjev. 19 posameznikov, ki kljub svojim službam kuharskih sanj niso obesili na klin. 19 ljudi, ki bi radi zasijali dlje od domačih štedilnikov in so odločeni pokazati sebi in drugim, da so iz pravega testa za naslednjega slovenskega MasterChefa. A pot do predpasnika in s tem uvrstitve v izbrano šestnajsterico ne bo najlažja.

Veseli svatje bodo kmalu praznovali 20 let delovanja
Vsem zelo dobro poznan ansambel Veseli svatje predstavlja svojo novo polko Zame premlad. Ta pesem prinaša svež veter v svet narodnozabavne glasbe in opisuje tematiko, ki je mnogim blizu: simpatijo med dvema osebama, ki sta starostno precej oddaljeni. Sporoča, da leta nikoli niso ovira za pravo in iskreno ljubezen.

Manca Špik slavila zmago v napeti bitki med znanimi Slovenci
Philipsov plesno-pevski izziv je postregel z napetim dvobojem med finalistkama, pevko Manco Špik in plesalko Ano Vodišek. Na zaključnem dogodku, ki se je v celoti odvil v živo prek IG profila Philips Slovenija, pod taktirko zabavnega komentatorja preteklih plesno-pevskih bitk Davida Urankarja, pa si je naziv ultimativne zmagovalke priborila Manca Špik. Prepoznavna pevka in tudi zaprisežena uporabnica Philipsove električne zobne ščetke je tako ponovno dokazala, da sta petje in napredna tehnologija nezdružljiva dvojica v izzivih prilagajanja.

Cameron Diaz razkrila skrivnost svoje vitke postave
Takoj, ko se zjutraj zbudi, nekaj poje. To je običajno omleta ali jajca na oko z opečenim kruhkom. Pogosto zajtrkuje avokado, jabolko z mandljevim maslom in ovsene kosmiče.

Pravijo, da gre za enega najlepših kotičkov Slovenije
Kdor išče lepe naravne kotičke, preproste ljudi, vrhunsko kulinariko in se želi razvajati ter spočiti od mestnega vrveža, bo vse to zagotovo našel v Prekmurju. Ta prekrasni del naše dežele je žal podcenjen in premalo obiskan. Gre za prostrano naravo, ki človeku daje občutek, da je v zunajzemeljskem, na prvi videz raju podobnem prostoru.

Znana Slovenka upa, da bo zdaj vsem zaprla usta!
Ukrajinska manekenka Iryna Osypenko Nemec nam je dokazala, da se ne znajde odlično le na modni brvi, ampak tudi za štedilnikom. Lepotica je bila namreč gostja v priljubljeni kuharski oddaji Skriti šef, nam pa je razkrila, s čim se najraje pregreši sama in kako pazi na svojo linijo.

Groza brez primere: ko se na krožniku znajde otroško telo!
Slovenci smo, kar zadeva kulinariko, med najbolj 'normalnimi' na svetu. V nekaterih deželah se prehranjujejo na sila bizaren način, saj jim jedilnike krasijo nenavadne živalske specialitete.

Gostilna: Zoran ima dvojčka med hollywoodskimi zvezdniki
49-letnega Zorana iz Izole smo spoznali kot enega od tekmovalcev oddaje Gostilna išče šefa, po internetu pa je začela krožiti fotografija, na kateri je Zoran s svojim hollywoodskim dvojčkom. Poglejte fotografijo, ki je postala pravi spletni hit!

Na Japonskem strežejo ribo, bolj strupeno od cianida
Ena največjih japonskih specialitet, fugu ali riba napihovalka, je tako strupena, da je že najmanjša napaka pri njeni pripravi lahko usodna. Tokijske mestne oblasti so se kljub temu odločile, da bodo omilile omejitve, ki pripravo in postrežbo te jedi za zdaj dovoljujejo le visoko usposobljenim kuharskim mojstrom.

Dagnje na buzaro
Preprosta specialiteta, pri pripravi katere lahko sodeluje vsa družina – vsaj pri delu, ko je školjke treba čistiti.

Škampovi repki na buzaro
Znana dalmatinska specialiteta s škampi, ob kateri se priležeta kozarec dobrega vina in domači kruh.

Bi jedli jajca skuhana v človeškem urinu?
Recept prihaja s Kitajske, še posebej pa je popularen v provinci Zhejiang. Tam jajca pripravljajo tako, da jih skuhajo v urinu dečkov starih do 10 let. Glede na to, da je na slovenskem trgu vse več kitajskih izdelkov, ne bi nikogar čudilo, da bi tudi v urinu pripravljena jajca postala priljubljena specialiteta.

Humus
Ste si zaželeli nečesa zdravega, lahkega, a vseeno neverjetno okusnega? Potem bo humus, libanonska specialiteta, kot nalašč za vas!

Piščančje chimichangas
Mehiška specialiteta za prijetno druženje ob rdečem vinu in v dobri družbi.

Kuskus s petimi začimbami in rožmarinovim kefirjem
Kuskus je specialiteta Berberov in ena glavnih jedi Severne Afrike.

VIDEO: Suši, serviran na golem moškem telesu
Predstavljamo vam revolucionarno tehniko v serviranju hrane. Japonci so si umislili prav poseben način uživanja njihove ribje specialitete, sušija. Postrežejo vam ga lahko na golem moškem ali ženskem telesu.

Grška jagnjetina s krompirjem
Mediteranska specialiteta vas bo popeljala na grški Santorini, kjer se boste lahko pod vročim soncem mastili s domačim jagenjčkom in slastno zapečenim krompirčkom.