Sestavine:
pol kg jagnječjega stegna
30 dag čebule
pol kg mladega krompirja
limona
1 žlica olivnega olja
2 stroka česna
6 vejic svežega rožmarina in timijana
180 g češnjevega paradižnika
1 žlica metine omake
sol
poper
Priprava:
Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. Jagnjetino narežite na 2–3 cm velike kockice in jih dajte v pekač skupaj z narezano čebulo in krompirjem. Limono razrežite na osmine, iz 4 krhljev stisnite sok in ga zmešajte z olivnim oljem. S tem poškropite meso in zelenjavo. Dodajte preostale krhlje limone, strt česen in polovico začimbnih rastlin (rožmarina in timijana). Posolite in popoprajte. Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite 45 minut.
Nato odstranite folijo in začimbne rastline (vejice) ter temperaturo v pečici povečajte na 220 stopinj. Dodajte paradižnik in preostale sveže vejice začimbnih rastlin ter vse zalijte z metino omako. Pecite še 20 minut, da zelenjava in meso porumenita in se zmehčata.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV