Za pripravo jedi za 6 oseb potrebujemo:
dve žlici olivnega olja
strok česna (ga nasekljamo na drobne koščke)
sok ene limone
žlica kaper (jih posušimo in narežemo na majhne koščke)
žlica koprovih listov (na drobno narezanih)
limonin timijan (grobo narezan)
morska sol, poper
6 lososovih filejev (vsak 180 gramov, s kožo)
limonine rezine (postrežemo zraven)
Priprava:
V veliki posodi zmešamo olivno olje, česen, limonin sok, kapre, koper in limonin timijan. Dodamo še sol in poper. V veliko keramično posodo v eni plasti položimo fileje lososa. Prelijemo jih s polovico marinade. Obrnemo losos še na drugo stran in ga polijemo s preostankom marinade. Posodo pokrijemo in damo v zmrzovalnik za dve do štiri ure. Tako se bo riba prepojila z marinado. Iz zmrzovalnika vzamemo pol ure, preden nameramo začeti s pripravo.
Segrejte namaščeno žar ponev na srednje močnem ognju. Losos naj se peče na eni strani 3 minute. Koža naj bo na zgornji strani. Nato obrnite losos, ki naj se peče še 4 do 6 minut, odvisno od debeline filejev.
Postrezite z rezinami limone.
Dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV