Nobena skrivnost ni, da so banane eden izmed najbolj priljubljenih sadežev. Ne le, da so okusne, ampak tudi pomagajo dvigniti energijo, so bogat vir kalija, izboljšajo prebavo in razpoloženje ter vsebujejo veliko mangana, ki je pomemben za številne funkcije v telesu, vključno za ohranjanje zdrave kože, močnih kosti, normalno delovanje možganov in zmanjšanje poškodb prostih radikalov. Ker imajo malo kalorij, a so bogate s prehranskimi vlakninami, pomembnim hranilom, ki pomaga ohraniti občutek sitosti, pa so tudi pogosta izbira tistih, ki hujšajo.
Njihova velika prednost je tudi to, da z njimi lahko popestrimo različne jedi, od smutijev, ovsene kaše, celo umešanih jajc pa do različnih pekovskih dobrot, kot je bananin kruh. V nadaljevanju si preberite, katere so 4 njegove prednosti.
Beljakovine
Bananin kruh ima običajno visoko vsebnost beljakovin, kar je koristno za zdravje. Proteini so bistveno hranilo, potrebno za rast in regeneracijo mišic. Obenem pa pomagajo tudi stabilizirati raven sladkorja v krvi, potešiti apetit in dalj časa ohranjati občutek sitosti ter preprečiti, da bi pojedli celo štruco bananinega kruha.
Zdravo srce
Živila z veliko vlakninami naj bi bila dobra za srce. Glede na študijo, ki jo je izvedla Univerza v Leedsu v Združenem kraljestvu, lahko povečano uživanje živil, bogatih z vlakninami, kot so banane, zmanjša tveganje za srčno-žilne bolezni in koronarno srčno bolezen.
Povečanje energije
Uživanje bananinega kruha lahko poveča tudi raven energije. To je posledica prisotnosti sestavine, kot je polnozrnata ali bela moka. Poleg dviga energije pa ponuja tudi številne vitamine in minerale. Poleg tega vsebuje tudi vlaknine za spodbujanje prebave. Dobra hranila lahko povečajo energijo in pomagajo pri boljšem opravljanju vsakodnevnih dejavnosti.
Zdrave maščobe
Bananin kruh vsebuje zdrave maščobe zaradi prisotnosti enkrat nenasičenih maščob. Te izvirajo iz sestavin, kot so oreščki in olivno olje, poleg tega pa imajo tudi sposobnost uravnavanja krvnega sladkorja in zniževanja ravni holesterola.
Morda se vam bo bananin kruh zdel okusen, a nikar ne pozabite, da ima običajni bananin kruh veliko dodanega sladkorja, rafiniranih ogljikovih hidratov in kalorij. Zato je najbolje, da si ga privoščite le občasno in v omejeni količini kot del uravnotežene prehrane, bogate s hranili.
V članku spodaj boste našli nekaj receptov za odličen bananin kruh.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV