Potrebujemo:
- dva zavitka margarine
- 10 žlic moke
- 9 žlic sladkorja
- zavitek sladke smetane
- sladkorja v prahu
- dva zavitka vanilijevega pudinga
- dva zavitka čokoladnega pudinga
- zavojček pecilnega praška
- 1,5 litra mleka
- 10 jajc
Biskvit:
Ločimo rumenjake in beljake. Vse beljake zmešamo s petimi žlicami sladkorja, dodamo dva rumenjaka, deset žlic moke in pecilni prašek. Vse skupaj dobro premešamo in pečemo 25 minut na 200 stopinjah.
Nadev:
Oba vanilijeva pudinga skuhamo v pol litra mleka in dodamo dve žlici sladkorja, enako storimo pri čokoladnem pudingu. Margarino nekoliko stopimo in primešamo osem rumenjakov, 250 g sladkorja v prahu in zmešamo v gladko zmes, ki jo razdelimo na dva dela. Polovici primešamo čokoladen in drugi polovici vanilijev puding.
Ohlajen biskvit previdno prerežemo vzdolž pekača in namažemo s čokoladno in vanilijevo filo. Na koncu torto okrasimo še s stepeno smetano. Poljubno jo lahko posujemo tudi s kokosovo moko ali obložimo s sadjem. Pred serviranjem torto za eno uro postavimo v hladilnik.
Dober tek vam želi uredništvo Zadovoljna.si.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV