Sestavine za 4 osebe:
- 4 paradižniki
- 2 stroka česna
- krušne drobtine
- oljčno olje
- peteršilj
- sladkor v prahu
- sol
- poper
Priprava:
Štiri velike paradižnike operite in jih razrežite horizontalno na polovico, posolite jih ter pustite za 15 minut, da se sol vpije. Obrnite jih, da se odcedi tekočina. Segrejte olje v ponvi ter popražite paradižnik na srednjem ognju. Ko so popraženi, jih položite na pladenj. Na drobno nasekljajte česen in peteršilj, temu pa primešajte sladkor v prahu. To mešanice popražite na olju za nekaj minut. Z dobljeno tekočino prelijte paradižnikove polovice, olupite paradižnike ter jih prekrijte s krušnimi drobtinami. Na koncu dodajte nekaj kapljic olja, vse skupaj dajte v pečico, ki ste jo pred tem segreli na 200 stopinj Celzija, s tem, da naj bo segret le zgornji del. Ko so paradižniki primerno gratinirani, jih postrezite še vroče.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV