Zadovoljna.si
image (28)

Njam...

Testenine z jajčevci

Z. T.
29. 07. 2010 16.24
0

Izkoristite sadeže in zelenjavo, ki jih ponuja poletje. Za ljubitelje testenin je idej za nove slastne jedi vedno dovolj.

Sestavine za 4 osebe:

 

kanček oljčnega olja
2 lovorjeva lista
2 stroka česna
1 velik jajčevec
sol
belo vino
400 g pelatov
400 g testenin (npr. rigatoni)

 

 

 

Priprava:

Umijte in obrišite jajčevec, razrežite ga najprej na rezine, debeline približno 1 centimeter, nato pa na kockice. V ponvi segrejte olje, v katerem popražite lovor in česen, ki ga razrežite na polovico (česen kasneje med kuhanjem odstranite iz ponve), dodajte kocke jajčevca, rahlo solite ter pustite, da se nekaj časa kuha v pokriti ponvi. Od časa do časa premešajte. Kadar imate občutek, da so se kockice jajčevca nekoliko skrčile in postale mehkejše, prilijte nekaj vina ter primešajte potlačene pelate, še nekoliko posolite ter kuhajte še pol ure na majhnem ognju. Medtem v drugi posodi skuhajte testenine. K skuhanim testeninam primešajte polovico omake.
Ko testenine postrežete na krožnike, jih prelijte s preostankom omake, servirajte zraven še parmezan.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 604