Za 12 oseb
6 parov telečjih hrenovk (ali 24 mini koktajl hrenovk)
2 kroga listnatega testa s premerom 30 cm (ali pravokoto listnato testo, ki ga razvaljamo v pravokotnik višine 25 cm, širine 35 cm in debeline 3 mm)
1 jajce
gorčica ali kečap, ko postrežemo
Pečico nastavimo na 180 stopinj, rešetko pa postavimo v sredino.
Velik plitev pekač po dnu obložimo s papirjem za peko.
Vsako hrenovko počez prerežemo na pol, tako da iz enega para dobimo 4 enake kose. Mini hrenovke pustimo cele, samo ločimo jih eno od druge.
Na pomokani površini vsak krog listnatega testa narežemo na 12 enakih trikotnikov: najprej na četrtine, nato vsako četrtino še na tri enake dele. Če imamo pravokotno testo, ga razrežemo na 24 približno enakih trikotnikov ali trakcev.
Vsak kos hrenovke spiralasto ovijemo z listnatim testom tako, da zgoraj in spodaj kuka ven konček hrenovke. Ovite hrenovke polagamo na pekač vsaj 3 cm vsaksebi, saj se bo listnato testo med peko napihnilo.
Jajce razžvrkljamo in ga namažemo po testu. Potisnemo v pečico in pečemo 15 do 20 minut, da se zlatorjavo zapečejo. Ponudimo z lončkom gorčice ali kečapa.
Ekipi Zadovoljna.si in Ljubezen skozi želodec vam želimo dober tek!
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV